Antena 3 CNN Actualitate Elevii vor purta masca doar în pauze sau şi la ore? Controversa este lămurită de dr. Horaţiu Moldovan

Elevii vor purta masca doar în pauze sau şi la ore? Controversa este lămurită de dr. Horaţiu Moldovan

Elevii vor trebui să poarte masca de protecţie pe toată perioada de timp pe care o petrec la şcoală, spun oficialii din Ministerul Sănătăţii, după ce au apărut mai multe controverse legate de acest aspect.

Elevii vor purta masca doar în pauze sau şi la ore? Controversa este lămurită de dr. Horaţiu Moldovan
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    13 Aug 2020   •   11:30

În spaţiul public au apărut mai multe informaţii controversate legate de timpul în care elevii ar trebui să stea cu masca, atunci când vor începe şcoala. 

Astfel, premierul Ludovic Orban a spus că elevii vor trebui să poarte mască de protecţie pe perioada de timp cât stau la şcoală, adică inclusiv la ore, în timp ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţine că masca nu este nevoie să fie purtată în tot acest interval, ci doar în pauze.

Moldovan: Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere ca premierul

"Fără doar şi poate, Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere cu prim-ministrul", a afirmat, joi, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Horațiu Moldovan: Masca, obligatorie în școli

În ce priveşte posibilitatea introducerii de noi măsuri de siguranţă după finalul prelungirii stării de alertă, medicul Horaţiu Moldovan nu exclude nicio posibilitate.

"Nu avem în vedere să introducem noi restricţii după prelungirea stării de alertă, dar dacă situaţia epidemiologică se schimbă cu totul, orice măsură care se impune se va lua", a precizat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
 

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan mască şcoli elevi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close