Antena 3 CNN Actualitate Elevul reţinut de la Jean Monnet, audiat în dosarul lui Sile Cămătaru

Elevul reţinut de la Jean Monnet, audiat în dosarul lui Sile Cămătaru

Elevul reţinut de la Jean Monnet, audiat în dosarul lui Sile Cămătaru
Sursa foto: Foto: qmagazine.ro
de N.B.    |    13 Dec 2011   •   18:09

Elevul de la Jean Monnet, reţinut în cursul zilei de marţi, a fost audiat în dosarul lui Sile Cămătaru.

Liceanul  este elev în clasa a XII-a şi a fost luat de poliţişti pentru cercetări, potrivit Mediafax. Tânărul este major, iar părinţii acestuia au fost anunţaţi că fiul lor a fost luat pentru cercetări.

Cu două luni în urmă tînărul care nu avea carnet de conducere a lovit mai multe maşini şi era să omoare patru oameni.

Poliţiştiii nu au spus încă pentru ce a fost audiat elevul de la Monnet. Doar că are legătură cu clanul Cămătarilor care astăzi a primit încă o lovitură de graţie.

Casele familiei lui Sile Cămătaru şi ale locotenenţilor lui au fost percheziţionate azi de poliţiştii secţiei 15. Anchetatorii aveau informaţii că, din închisoare, Sile cămătaru îşi continua afacerile prin intermediul fiului său.

Băiatul este de fapt mâna dreaptă a tatălui său. Tânărul interlop este acuzat de cămătărie iar în maşina lui poliţiştii au găsit un adevarat arsenal pentru o intervenţie în forţă.

În timp ce fiul era luat pe sus, celula tatălui de la Jilava era percheziţionată. Aici s-au găsit telefoanele şi cartelele SIM care îl ţineau în legătură directă pe Sile Cămătaru cu afacerile lui. Ordinele ajungeau direct la membrii familiei şi la locotenenţi. Sile Cămătarul stabilea taxele de protecţie şi dobânzile pe care clienţii urmau să le plătească.

Clanul Cămătarilor era condus de fraţii Vasile şi Ion Balint, zişi Sile şi Nuţu Cămătaru. Cei doi lideri interlopi au un cazier bogat: proxenetism, lipsire de libertate, cămătărie, recuperări de bani, şantaj, taxe de protecţie şi trafic de persoane. Clanul avea cea mai mare înfluenţă în sectorul 4 al Capitalei.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close