Elevul vâlcean Ionuţ Budişteanu, cetăţean de onoare la 18 ani

de S.T.    |    21 Mai 2013   •   17:13

Ionuţ Budişteanu are 18 ani şi este unul dintre tinerii sclipitori care ne fac mândri că suntem români.

Săptămâna trecută a câştigat marele premiu la un târg din Statele Unite, Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie. Iar acum, întors acasă, a primit şi aprecierea autorităţilor din oraşul lui: a fost numit în aceeaşi zi cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea şi al judeţului Vâlcea.

Ionuţ Budişteanu a primit o plachetă şi un premiu de 10.000 de lei din partea Consiliului Judeţean după ce a câştigat marele premiu "Gordon E. Moore" la categoria "Ştiinta Computerelor".

"În ultimii 20 de ani niciun alt european nu a mai reuşit să câştige marele premiu la concurs. A fost o foarte mare onoare pentru mine să câştig pentru Râmnicu-Vâlcea, ca român, ca european", s spus tânărul care a adus România în atenţia întregii lumi.În urmă cu trei ani, Ionuţ Budişteanu a fost remarcat de fundaţia Dan Voiculescu. A dovedit de mai multe ori că bursa primită a fost o investiţie în inteligenţă.

"Ionuţ Budişteanu are 16 ani şi e specializat în software şi altgoritmi. (...) Programele au fost concepute pentru a veni în sprijinul elevilor, atunci când sunt nevoiţi să înveţe noţiuni abstracte, precum reţelele neuronale sau algoritmii informatici. A creat programe care pot fi folosite pentru accesarea la distanţă a unui calculator, util în supravegherea unui copil sau care au capacitatea de a recunoaşte scrisul de mână, chipurile sau vocile. Un alt proiect la care a lucrat este cel folosit pentru localizarea calculatoarelor furate" - scria în 2010 Dan Voiculescu pe blogul său.

Între timp, succesele lui Ionuţ i-au adus recunoaştere internaţională.

Reputatul Massachusetts Institute of Technologya anunţat că a decis să denumească un asteroid cu numele lui Ionuţ Budişteanu. Asta nu îl face însă să vrea să plece din ţară.

Citeşte şi:

Gestul de patriotism făcut de tânărul român care a impresionat lumea cu invenţia lui

ExitPOLL
Parteneri
x close