Antena 3 Actualitate Zeci de elicoptere americane Black Hawk ajung în România: "Este posibil ca localnicii să vadă o formaţie amplă de elicoptere"

Zeci de elicoptere americane Black Hawk ajung în România: "Este posibil ca localnicii să vadă o formaţie amplă de elicoptere"

de Alin Tarnovschi    |    24 Feb 2021   •   15:05
Zeci de elicoptere americane Black Hawk ajung în România: "Este posibil ca localnicii să vadă o formaţie amplă de elicoptere"
Sursa foto: Hepta

Zeci de elicoptere americane Black Hawk ajung în România, în perioada 24 februarie - 5 martie 2021. Iniţial, elicopterele vor ajunge la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a informat, printr-un comunicat de presă, că aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk urmează să decoleze de la Alexandroupoli (Grecia) către bazele de antrenament din România.
  
"În perioada 24 februarie  - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din  România. 
 
Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.  
 
În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. 
 
Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. 
 
Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficiența în luptă.  
 
În scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor. 
 
Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa.

Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere. Pentru detalii, accesați: www.EuropeAfrica.army.mil/AtlanticResolve", se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close