Antena 3 CNN Actualitate Elon Musk, criticat de ONU şi de Joe Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni şi nu respectă drepturile omului

Elon Musk, criticat de ONU şi de Joe Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni şi nu respectă drepturile omului

Nicio zi fără scandalul Twitter. Elon Musk a primit somații de la ONU, dar şi acuzații de la Joe Biden, preşedintele SUA.

Elon Musk, criticat de ONU şi de Joe Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni şi nu respectă drepturile omului
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN | Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2022   •   17:34

Nicio zi fără scandalul Twitter. ONU îl somează pe Elon Musk, noul proprietar al rețelei sociale, să se asigure că drepturile omului sunt respectate pe Twitter.

Avertismentul vine la o zi după ce președintele Biden l-a acuzat pe Musk că folosește platforma Twitter pentru a împrăștia minciuni.

"Informațiile potrivit cărora a fost concediată întreaga echipă care s-a dedicat drepturilor omului nu sunt un început încurajator, a precizat un oficial ONU într-o scrisoare deschisă publicată pe Twitter.

Reamintim că după preluarea platformei online, cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a dizolvat consiliul de administrație, a concediat managerii și aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajați.

Între timp, agenţii de publicitate au retras cheltuielile pentru platformă pe fondul preocupărilor legate de moderarea conținutului, potrivit Reuters.

Joe Biden, acuzații la adresa lui Musk

Joe Biden a spus la o strângere de fonduri: „Şi acum de ce suntem cu toţii îngrijoraţi: Elon Musk iese şi cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume... Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noştri să înțeleagă ce este în joc?”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în faţa reporterilor că preşedintele Biden a fost foarte clar cu privire la necesitatea interzicerii discursului instigator la ură şi a dezinformarii.

„Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi informaţii greşite”, a spus ea.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Joe Biden ONU Twitter
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close