Antena 3 CNN Actualitate Elveţia finanţează România pentru combaterea traficului de persoane internaţional

Elveţia finanţează România pentru combaterea traficului de persoane internaţional

Elveţia finanţează România pentru combaterea traficului de persoane internaţional
Sursa foto: Barbatii, mai traficati decat femeile
13 Ian 2009   •   17:32

Pentru că românii şi-au îndreptat traficul de fiinţe umane către Elveţia, Ambasada Elveţiei de la Bucureşti a oferit ţării noastre o finanţare de aproape 600.000 de lei, timp de 15 luni, pentru asigurarea serviciilor de asistenţă socială a victimelor traficului de persoane de orice tip, de la exploatare sexuală până la cerşetorie.
România şi Elveţia au încheiat marţi un protocol de combatere a traficului de fiinţe umane, prin care Elveţia acordă ţării noastre între 1 ianuarie 2008 şi 31 martie 2010 suma de 565.000 de lei, care acoperă costurile de asistenţă pentru 40 de victime din două centre-adăposturi, care se află în Bucureşti şi în Iaşi.
Cele două centre de asistenţă vor asigura mâncare, îmbrăcăminte şi nevoile igienice, dar şi pe cele medicale, consilierea socială, psihologică şi legală pentru victimele traficului de fiinţe umane, adică minori, persoane cu handicap şi femei. Adăposturile vor putea plasa atât persoane de orice cetăţenie, cât şi victime care sunt exploatate naţional sau internaţional.
Anul trecut, aproape 300 de victime ale traficului de persoane au fost reintegrate social în sistem, după ieşirea din centre şi şi-au găsit locuri de muncă, după ultimele statistici ale Agenţiei Naţionale Impotriva Traficului de Persoane (ANITP).
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic de persoane cersetorie Elvetia
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close