Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății: eMAG donează populației un milion de măști

Ministrul Sănătății: eMAG donează populației un milion de măști

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că eMAG donează un milion de măști pentru populație.

Ministrul Sănătății: eMAG donează populației un milion de măști
Sursa foto: Free Images
27 Feb 2020   •   15:55

Joi, „la ora 17.00, Ministerul Sănătății împreună cu Emag semnează un acord în care Emag donează 1.000.000 de măști conforme pentru populație".

De când a apărut coronavirusul, măștile medicale au dispărut din farmacii și sunt vândute pe tot felul de site-uri la suprapreț - 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că problema cu lipsa echipamentelor de protecție este la nivel mondial fiindcă majoritatea erau fabricate în China.

În prezent, China reţine majoritatea echipamentelor de protecţie, deoarece statul se confruntă cu un număr mare de bolnavi de coronavirus.

„Am avut discuţii şi cu colegi din SUA care ne-au zis că au nevoie de stocuri şi calculează că au nevoie de mai mult. Acelaşi lucru, colegii din Italia caută echipamente de protecţie pe care trebuie să le suplimenteze la ei. Problema este una mondială şi se discută la anumite niveluri - şi la OMS şi la protecţia civilă europeană - că există o lipsă de stocuri”, a afirmat, joi dimineața, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

 

 

 

×
Subiecte în articol: emag
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close