Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc a amplasat plăcuțe bilingve la intrările în Cluj-Napoca. Cum a reacționat UDMR

Emil Boc a amplasat plăcuțe bilingve la intrările în Cluj-Napoca. Cum a reacționat UDMR

Emil Boc a amplasat plăcuțe bilingve la intrările în Cluj-Napoca. Cum a reacționat UDMR
07 Apr 2017   •   16:37

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România laudă decizia primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, de amplasare a indicatoarelor rutiere în limbile maghiară, română, germană şi latină, la toate intrările în oraş, UDMR considerând că această măsură marchează momentul în care "s-a încheiat, cu adevărat, epoca funaristă”.
 UDMR şi-a exprimat, vineri, într-un comunicat de presă, aprecierea faţă de decizia municipalităţi clujene de a amplasa indicatoare multilingve la intrarea în muncipiul Cluj-Napoca, ei caracterizând decizia ca fiind "cea mai corectă”.

"Decizia primarului Emil Boc de a nu face recurs la decizia instanţei şi de a amplasa indicatoarele multilingve la intrarea în municipiul Cluj-Napoca este cea mai corectă. Este un pas important, mult aşteptat, un succes al maghiarilor din Cluj şi a întregii comunităţi maghiare din Transilvania. Acest demers reprezintă finalul unei perioade care a durat mai multe decenii, iar acum  putem spune că s-a încheiat, cu adevărat, epoca funaristă şi există şanse reale pentru afirmarea multiculturalismului în Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.


Continuarea, pe News.ro.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close