Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc, amendat cu 20.000 de lei pentru "tergiversarea" punerii în posesie a unor proprietari

Emil Boc, amendat cu 20.000 de lei pentru "tergiversarea" punerii în posesie a unor proprietari

Emil Boc, amendat cu 20.000 de lei pentru "tergiversarea" punerii în posesie a unor proprietari
12 Apr 2013   •   18:22

Comisia judeţeană de fond funciar a Prefecturii Cluj a dispus amendarea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu suma de 20.000 de lei, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar, pentru "tergiversarea" punerii în posesie a câtorva sute de foşti proprietari ai unei livezi.
   
Prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan a declarat, vineri, că a avut mai multe întâlniri cu Emil Boc pe tema punerii în posesie a foştilor proprietari ai livezii Palocsay, dar că acesta tergiversează aplicarea legii, informează Mediafax.
   
"Comisia judeţeană de fond funciar a Prefecturii Cluj, al cărei preşedinte sunt, a dispus aplicarea unei amenzi în valoare de 20.000 de lei primarului Emil Boc, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar pentru tergiversarea punerii în posesie a peste 400 de foşti proprietari care au revendicat terenul livezii Palocsay. Agenţia Domeniului Statului (ADS) a predat terenul din 2003 comisiei locale de fond funciar de la Primăria Cluj-Napoca şi au fost puşi în posesie vreo 80 de foşti proprietari, dar acţiunea nu s-a finalizat pentru toate cele peste 500 de persoane implicate. Au fost date avertismente celor din Primărie, am discutat cu dl. Boc de mai multe ori, care a promis că lucrurile vor intra în normalitate, dar nu s-a întâmplat nimic. Aplicarea legii nu este facultativă?, a spus Vuşcan. 
   
Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că nu a primit niciun document legat de amenda aplicată de Comisia judeţeană de fond funciar.
   
Terenul de peste 1.000 de hectare al livezii Palocsay, din Cluj-Napoca, aparţinând Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj, a fost revendicat în instanţă după 1990 de foştii proprietari, dar numai o parte au fost puşi în posesie.
   

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close