Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc anunţă decesul unui militar român în Afganistan (VIDEO)

Emil Boc anunţă decesul unui militar român în Afganistan (VIDEO)

Emil Boc anunţă decesul unui militar român în Afganistan (VIDEO)
12 Mai 2010   •   10:01

Un militar român a murit, miercuri dimineaţă, în Afganistan. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc la începutul şedinţei de Guvern, înainte ca Ministerul Apărării să emită un comunicat în acest sens.

Potrivit premierului, victima este un militar din Braşov. Acesta era căsătorit şi avea un băiat.

Potrivit unor reprezentanţi ai MApN, citaţi de Mediafax, militarul se afla în misiune şi a declanşat o mină antipersonal, fără să existe şi alţi răniţi.

Şeful Executivului le-a cerut apoi miniştrilor să ţină un moment de reculegere. La finalul acestuia, Emil Boc i-a solicitat ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, să demareze procedurile pentru sprijinirea familiei militarului care şi-a pierdut viaţa.



Ulterior, Ministerul Apărării a anunţat decesul militarului printr-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, victima este sergentul-major Valerică Leu, de 31 de ani, din cadrul Batalionului 33 Manevră, dislocat în Afganistan.

Citeşte comunicatul Ministerului Apărării (pdf)

"Sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit", precizează MApN.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: militar Afganistan mort Emil Boc guvern
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close