Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc, asediat la Guvern de protestatari: "De ce luaţi numai de la săraci?" (VIDEO)

Emil Boc, asediat la Guvern de protestatari: "De ce luaţi numai de la săraci?" (VIDEO)

Emil Boc, asediat la Guvern de protestatari: "De ce luaţi numai de la săraci?" (VIDEO)
Sursa foto: sindicalisti
12 Mar 2010   •   11:43

Protest chiar sub geamul guvernanţilor! Sindicaliştii "Cartel ALFA" au început să picheteze sediul Guvernului, acţiunea desfăşurându-se între orele 10.30 şi 12.30.

Oamenii sunt nemulţumiţi de forma actuală a Legii salarizării unitare, dar şi de nivelul salariului minim.

Emil Boc a fost asaltat, în faţa Guvernului, de protestatarii care i-au reproşat nivelul scăzut al salariilor. Premierul a discutat cu aceştia probleme legate de salarizare, ţinând să menţioneze că autorităţile nu se pot ?împrumuta la nesfârşit? pentru a plăti salarii şi pensii.

EMIL BOC, ASALTAT SINDICALIŞTILOR



În schimb protestatarii l-au întrebat pe Boc "de ce luaţi numai de la săraci, nu şi de la Parlamentari sau de la miliardarii de top." Emil Boc le-a spus protestatarilor că cei 5,6 milioane de bătrâni cu pensii mici nu vor avea probleme cu primirea pensiilor şi a susţinut în continuare că nu vor mai fi pensii de lux în România. Premierul i-a întrebat retoric pe cei care protestau: "Ce aţi face în locul meu?". Răspunsul a venit prin scandări repetate: "Demisia, demisia!"


Antena 3 a transmis imagini din timpul discuţiilor de la Guvern dintre premier şi reprezentanţii sindicaliştilor. Emil Boc a declarat că este dispus să discute fiecare problemă în parte ?cu cărţile pe faţă? şi că cele două părţi trebuie să ajungă la o înţelegere.

Potrivit lui Emil Boc, situaţia economică a României are parte de o ?evoluţie încurajatoare?, iar Guvernul ia în serios toate problemele sindicaliştilor, fiind preocupat de locurile de muncă şi salarii. ?NU trebuie să luăm piciorul de pe pedala reformei?, a adăugat premierul în timpul discuţiilor de la Guvern





La finalul discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor, premierul Emil Boc a declarat că luni vor fi reluate discuţiile referitoare la legea pensiilor, iar miercuri vom continua dezbaterile pe subiectul legii salarizării.


Joi, premierul Emil Boc a declarat că ordonanţa aprobată anul trecut de Guvern prin care restanţele salariale câştigate de către bugetari în instanţă au fost eşalonate la plată pe o perioadă de trei ani va fi aplicată şi în perioada următoare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: protest sindicalisti Emil Boc guvern
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close