Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc, aşteptat la Parlament de mii de protestatari (VIDEO)

Emil Boc, aşteptat la Parlament de mii de protestatari (VIDEO)

Emil Boc, aşteptat la Parlament de mii de protestatari (VIDEO)
07 Iun 2010   •   14:22

În timp ce sărăcia devine lege, afară oamenii îşi strigă nemulţumirea. Aproximativ 3.000 de sindicalişti şi pensioanri protestează, începând de la ora 13:00, la Palatul Parlamentului.
Protestatarii au anunţat că vor face un lanţ uman şi vor bloca cele cinci porţi de intrare în sediul Parlamentului chiar în momentul în care premierul Boc îşi va angaja răspunderea. Acest lucru urmează să aibă loc începând cu ora 16:00.

Emil Boc a sosit la Parlament cu câteva minute înainte de ora stabilită pentru angajarea răspunderii. Înainte de a vorbi în faţa camerelor reunite ale Parlamentului, premierul s-a întâlnit cu senatorii şi deputaţii PDL pentru noi discuţii pe marginea textelor legilor pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea.

Premierul a anunţat, luni dimineaţă, că Guvernul a aprobat fomra finală a celor două legi de austeritate, pentru care îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului. Dintre cele aproape 70 de amendamente depuse la cele două proiecte de lege, doar 5 au fost admise, dintrea care patru la prima lege.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe cele două legi în faţa camerelor reunite ale Parlamentului, începând cu ora 16:00.





Protestele nu se încheie aici. Marţi şi miercuri, respectiv pe 8 şi 9 iunie, între orele 8:30 şi 10:30, sute de persoane se vor aduna din nou în faţa Parlamentului, pentru un protest faţă de măsurile de asteritate impuse de Executiv. La căile de acces în Senat şi Camera Deputaţilor sunt aşteptate cel puţin 300 de persoane în fiecare din cele două zile.

Zile liniştite nu se anunţă nici în teritoriu, acolo unde joi şi vineri, respectiv pe 10 şi 11 iunie, vor fi pichetate birourile şi sediile partidelor parlamentare din mai toate judeţele ţării. Totul pentru a-i sensibiliza pe politicieni să voteze moţiunile de cenzură depuse împotriva celor două proiecte de lege.

De asemenea, marţi, 15 iunie, sau în funcţie de ziua în care se vor dezbate moţiunile de cenzură, 20.000 de sindicalişti vor organiza proteste în faţa Parlamentului, iar în jurul clădirii se va forma un lanţ uman. În aceeaşi zi, sindicaliştii ameninţă cu greva generală în toate sectoarele bugetare.

SĂPTĂMÂNA PROTESTELOR
- 7 iunie - miting la Palatul Parlamentului
- 8 iunie - miting la Palatul Parlamentului
- 9 iunie - miting la Palatul Parlamentului
- 10 iunie - pichete la sediile partidelor parlamentare din fiecare judeţ
- 11 iunie - pichete la sediile partidelor parlamentare din fiecare judeţ
- 15 iunie - miting la Palatul Parlamentului

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste parlament masuri austeritate miting
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close