Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc este adeptul tehnologiei! Clujenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale de pe tabletă sau smartphone

Emil Boc este adeptul tehnologiei! Clujenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale de pe tabletă sau smartphone

Emil Boc este adeptul tehnologiei! Clujenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale de pe tabletă sau smartphone
15 Ian 2014   •   12:54

Locuitorii din Cluj-Napoca pot sã îşi achite, din acest an, taxele şi impozitele locale fără a mai merge la ghişeele Primăriei, folosind o aplicaţie care poate fi descărcată pe tabletă sau smartphone, informează  MEDIAFAX.
   
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că taxele şi impozitele locale se vor putea plăti, începând cu acest an, şi prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone.
   
"Fiecare cetăţean al municipiului va primi dupã 20 ianuarie o înştiinţare din partea Primăriei privind taxele şi impozite pe care le datorează. Când cetăţeanul primeşte înştiinţarea, va putea să achite aceste taxe şi impozite locale pe maşini, case şi terenuri fără să mai facă niciun drum la Primărie, utilizând o tabletă sau un smartphone, descărcând o aplicaţie care citeşte un cod QR, care se află tipărit pe înştiinţarea de plată. Este o soluţie alternativă pe care o punem la dispoziţia clujenilor, persoane dinamice, care nu au timp de stat la ghişee. Clujenii câştigã timp, iar noi le punem la dispoziţie şi această facilitate, utilizând sisteme inteligente", a spus Boc.
   
El a făcut o demonstraţie, scanând codul QR de pe înştiinţarea primită pe numele său cu o tabletă, a primit o "cheie" - un cod de verificare online şi i-au apărut paşii de urmat pentru achitarea banilor de pe card.
   
"Eu am de plată peste 200 de lei şi voi decide dacă voi achita prin intermediul smartphone-ului sau prin altă modalitate oferită de municipalitate", a afirmat Boc.
   
Noul sistem de plată a fost creat de informaticienii Primăriei Cluj-Napoca.
   
La Cluj-Napoca, taxele şi impozitele locale pe anul 2014 rămân la nivelul celor de anul trecut.

×
Subiecte în articol: Emil Boc taxe si impozite
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close