Antena 3 Actualitate Emil Boc: Germania va ridica restricţiile pentru lucrătorii sezonieri, începând cu 1 ianuarie 2011

Emil Boc: Germania va ridica restricţiile pentru lucrătorii sezonieri, începând cu 1 ianuarie 2011

12 Oct 2010   •   11:21
Emil Boc: Germania va ridica restricţiile pentru lucrătorii sezonieri, începând cu 1 ianuarie 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images

La finalul întrevederii cu Angela Merkel, premierul Emil Boc a declarat că Germania va liberaliza piaţa muncii pentru lucrătorii sezonieri, începând cu 1 ianuarie 2011. În prezent, Germania se numără printre statele membre UE care menţin restricţii pentru muncitorii români şi bulgari.

"Salutăm decizia Germaniei de a liberaliza piaţa muncii pentru lucrătorii sezonieri, de la 1 ianuarie 2011", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 9.00. Ea a fost primită cu onoruri militare de premierul Emil Boc.

Merkel a ajuns în ţara noastră luni seară, iar pentru astăzi mai are stabilită o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Apoi cancelarul german se va deplasa la Cluj Napoca. Merkel va discuta cu oficialii români despre şansele de aderare a ţării noastre la spaţiul Schenghen.

Angela Merkel se află pentru a două oară în România, de când este şef al guvernului de la Berlin. Prima prezenţă în ţara noastră a fost prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008, când a avut convorbiri bilaterale cu preşedintele Traian Băsescu.

După vizita din România, Angela Merkel va merge în Bulgaria. Acolo va avea convorbiri cu premierul Borissov şi cu preşedintele Părvanov.

Antena3.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close