Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc: Guvernul va subvenţiona cu până la 50% lucrările de reabilitare termică a locuinţelor

Emil Boc: Guvernul va subvenţiona cu până la 50% lucrările de reabilitare termică a locuinţelor

Emil Boc: Guvernul va subvenţiona cu până la 50% lucrările de reabilitare termică a locuinţelor
Sursa foto: Emil Boc
20 Ian 2009   •   13:26

Premierul Emil Boc a anunţat că intenţionează să suplimenteze sprijinul financiar acordat de stat asociaţiilor de locatari care vor să demareze lucrări de izolare termică a imobilelor. Până la 50% din cheltuielile realizate de asociaţiile de locatari ar putea fi subvenţionate de guvern.
Emil Boc a anunţat că doreşte ca jumătate din cheltuieli să fie suportate de la bugetul de stat. Şeful Executivului nu a precizat însă de când s-ar putea pune în aplicare acestă măsură. Cert este că numărul apartamentelor ce pierd căldură este semnificativ. Potrivit statisticilor, peste 3 milioane de locuinţe au izolaţiile proaste. Este vorba de peste 85 de mii de blocuri, construite între 1950 şi 1990.
Programele demarate de autorităţi până în prezent se pare că nu au avut rezultatele aşteptate. Au fost doar 700 de asociaţii de locatari care s-au înscris în program, însă, după ce statul a plătit expertizarea clădirilor cele mai multe au renunţat şi doar 160 au continuat lucrările.
Potrivit legislaţiei existente, proprietarii nu plătesc decât o treime din costul lucărilor. Expertizarea şi auditul imobilului sunt suportate de stat. La fel şi 30% din costul lucărilor, în timp ce primăriile achită, la rândul lor restul de o treime.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close