Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc: Noile programe şcolare vor pune accent pe competenţe, nu pe informaţii

Emil Boc: Noile programe şcolare vor pune accent pe competenţe, nu pe informaţii

Emil Boc: Noile programe şcolare vor pune accent pe competenţe, nu pe informaţii
Sursa foto: Emil Boc
03 Oct 2009   •   14:51

Deşi are doar 45 de zile la dispoziţie ca interimar, Emil Boc intenţionează să pună în practică multe dintre prevederile noii legi a educaţiei, pentru care şi-a asumat răspunderea. El vrea să facă demersuri pentru schimbarea manualelor şi a programelor şcolare dar şi pentru a schima modul în care vor fi numiţi directorii de şcoli. Şeful guvernului spune că învăţământul va avea bani pentru toate proiectele din legea educaţiei, dar şi pentru lefurile cadrelor didactice.

Premierul doreşte introducerea unui sistem prin care să fie evaluate competenţele elevilor şi nu cantitatea de informaţii pe care au reuşit să o reţină. Boc susţinea aceaste idei din vremea negocierilor pentru elaborarea legii educaţie.

Emil Boc spune că intenţionează să pună în practică de anul viitor şi programul "Şcoală după şcoală". Este vorba despre perlungirea timpului pe care îl petrece un copil la şcoală, pentru a-şi face temele şi, de asemenea, pentru a mânca de prânz.

Un alt plan este acela de a schimba sistemul de numire a directorilor de şcoli. Aceştia ar urma să îşi prea posturile numai după acordul comunităţii locale. Premierul nu pune însă problema competenţei pe care o au unii dintre primarii din mediul rural în faţa viitorilor directori de şcoală.

Emil Boc susţine că îşi va face timp pentru ministerul educaţiei, şi nu va neglija activitatea de premier.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc Legea Educaţiei manuale scolare
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close