Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc: Prin dispariţia lui Vaclav Havel, democraţia este mai săracă

Emil Boc: Prin dispariţia lui Vaclav Havel, democraţia este mai săracă

Emil Boc: Prin dispariţia lui Vaclav Havel, democraţia este mai săracă
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Dec 2011   •   14:24
Premierul Emil Boc a făcut o serie de declaraţii referitoare la fostul preşedinte ceh Vaclav Havel. Premierul a spus că Havel a fost deschizătorul drumului spre libertate şi democraţie pentru ţările din fostul lagăr sovietic şi va rămâne un reper moral pentru orice politician. Emil Boc a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei.

"Prin dispariţia lui Vaclav Havel, democraţia este mai săracă. Vaclav Havel a fost un adevărat deschizător de drumuri pentru ţările din fostul lagăr comunist, este acela care a deschis drumul spre libertate şi democraţie", a spus Boc, citat de Mediafax.

Vaclav Havel a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 75 de ani. Artizan al „Revoluţiei de catifea” anticomuniste din 1989, preşedintele Cehiei până în 2003, a murit în somn, conform purtătoarei de cuvânt, Sabina Tancevova.

Havel, a cărui viaţă politică a fost afectată de mai multe probleme de sănătate, a fost spitalizat pentru scurt timp la 8 martie, din cauza unor probleme ale căilor respiratorii.

Havel a fost un fumător înrăit, viciu din cauza căruia a avut foarte multe probleme. În decembrie 1996, Havel a fost operat de cancer la plămânul drept.



×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close