Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc se declară "învins" de matematica de clasa a şaptea (VIDEO)

Emil Boc se declară "învins" de matematica de clasa a şaptea (VIDEO)

Emil Boc se declară "învins" de matematica de clasa a şaptea (VIDEO)
Sursa foto: emil boc
19 Ian 2010   •   14:41

Premierul Emil Boc se declară învins când vine vorba de matematică. Şi nu cea de facultate îi dă bătăi de cap primului-ministru, ci cea de clasa a şaptea, care-l pune în dificultate când face lecţii cu copiii. Prin urmare, Boc cere un proces de educaţie simplificat şi compară totul cu un domeniu familiar, istoria.

?Multe dintre manualele de istorie sunt la nivelul anului întâi de facultate. Se pune prea mult accent pe cantitatea de informaţii, în detrimentul calităţii?, spune premierul.

Noua lege a educaţiei, adoptată de cabinetul Boc, va marca începutul simplificării procesul de educaţie. Bacalaureatul va avea doar trei probe, faţă de şase din trecut, învăţământului obligatoriu va fi de 10 clase şi finanţarea şcolilor şi grădiniţelor se va face de către stat.

De asemenea, directorii şcolilor nu pot fi membri de partid în timpul mandatului, iar din consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ vor face parte şi reprezentanţi ai părinţilor şi ai autorităţilor locale.

Alte amendamente elaborate de membrii guvernului se referă la conducerea unităţilor de învăţământ. Din consiliile de administraţie a şcolilor vor face parte şi reprezentanţi ai părinţilor, dar şi ai autorităţilor locale.

Directorii şcolilor nu pot face parte din partidele politice, iar cei care se află acum în această situaţie au 45 de zile pentru a renunţa la funcţia de conducere sau la cea politică.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc matematica
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close