Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc va da cu subsemnatul la Parchet

Emil Boc va da cu subsemnatul la Parchet

Emil Boc va da cu subsemnatul la Parchet
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2015   •   21:11

Fostul premier Emil Boc ar putea fi chemat să dea cu subsemnatul la Parchet, pentru că a refuzat să emită normele metodologice pentru legea Voiculescu. 

 
FACIAS a depus o plângere penală pe numele fostului prim-ministru, care este acuzat că a cauzat astfel prejudicii persoanelor evacuate din casele naţionalizate între februarie 2009 şi 1 septembrie 2010. 
 
Sute de chiriaşi din caselor naţionalizate care au primit soluţii favorabile în instanţă nu şi-au putut recupera imobilele, pentru că normele de aplicare a legii 1/2009 nu au fost emise. 
 
Actul normativ iniţiat de Dan Voiculescu făcea dreptate atât pentru proprietari, cât şi pentru chiriaşi. 
 
"M-am luptat ani de zile, prin Legea 1/2009, pentru a explica faptul că restituirea în natură a imobilelor naţionalizate generează mari nedreptăţi faţă de chiriaşii de bună credinţă care, la îndemnul statului, şi-au cumpărat locuinţele - pentru a le pierde ulterior. M-am luptat pentru principiul mult mai logic al despăgubirii în bani, care ar fi respectat interesele tuturor părţilor, fără a lasă pe nimeni pe drumuri; iar Traian Băsescu a făcut eforturi instituţionale susţinute pentru a ţine legea pe loc, refuzând să o promulge (timp în care mafia retrocedărilor îşi desăvârşea opera)", scria Dan Voiculescu pe blog, pe 22 februarie 2011.
 
Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus plângere penală împotriva lui Emil Boc, premier la data adoptării legii, şi a celorlalţi vinovaţi. 
 
FACIAS a dat Guvernul în judecată sperând ca instanţa să oblige Executivul să respecte legea. Judecătorii au spus atunci că nepublicarea normelor metodologice are consecinţe deosebit de grave, în special pentru chiriaşii care puteau fi evacuaţi din locuinţele cumpărate. 
 
Peste două milioane de români au avut de suferit de pe urma legii caselor naţionalizate. Mulţi au fost evacuaţi din locuinţele în care au investit bani în timp ce plăteau chirie la stat.
 
Această iniţiativă a devenit Legea 1/2009, deşi Traian Băsescu a încercat să o blocheze prin diferite mijloace constituţionale.

×
Subiecte în articol: Emil Boc Dan Voiculescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close