Antena 3 CNN Actualitate Emoții uriașe pentru VIP-urile cu dosare penale. Udrea, Vâlcov și Șova află cine le judecă dosarele

Emoții uriașe pentru VIP-urile cu dosare penale. Udrea, Vâlcov și Șova află cine le judecă dosarele

2020 începe cu o decizie esențială pentru VIP-urile care au dosare în rejudecare la Instanța Supremă. Elena Udrea, Darius Vâlcov, Constantin Niţă și Dan Şova vor afla, în scurt timp, cine sunt magistrații care vor da sentinţele finale în dosarele în care sunt condamnaţi. 

Emoții uriașe pentru VIP-urile cu dosare penale. Udrea, Vâlcov și Șova află cine le judecă dosarele
06 Ian 2020   •   11:08

Astăzi are loc tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători după decizia CCR care a stabilit că acestea nu au fost constituite în mod legal.

Decizia CCR din noiembrie anul trecut a constatat compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători, după ce, fosta șefa a iccj, cristina tarcea a ignorat dispozițiile legii și nu a tras la sorti completele de 5, execpetia fiind ridicata în dosarul lui liviu dragnea. Contestarea la CCR a modului de constituire a completurile de 5 judecători a fost făcută de premierul Viorica Dăncilă în urma presiunilor și declarațiilor publice ale lui Liviu Dragnea

Judecătorii constituționali au decis că toate completurile de 5 de la Înalta Curte au fost constituite ilegal, prin încălcarea legii 304/2014, care precizează că toți cei 5 judecători trebuie trași la sorți. Înalta Curte stabilise însă că sunt aleși astfel doar 4 dintre ei, președintele și vicepreședintele fiind membri de drept, fiecare într-un complet. De atunci au avut loc mai multe trageri la sorți, ultima la începutul acestui an. Dosarul lui Liviu Dragnea a rămas însă la completul de 5 tras la sorți în decembrie 2018, că urmare a unei hotărâri a Consiliului Superior al Magistraturii care a decis așa. Completul 1 de 5 judecători a cerut Secțiilor Unite ale Înaltei Curți să dea o decizie, considerând că CSM a schimbat jurisprudența.

Emoții uriașe pentru VIP-urile cu dosare penale. Udrea, Vâlcov și Șova află cine le judecă dosarele

×
Parteneri
Mărturiile pacienților cu reacții adverse grave după vaccinarea COVID-19
x close