Antena 3 CNN Actualitate Enel: 45 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu, fără curent electric, din cauza furtunii

Enel: 45 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu, fără curent electric, din cauza furtunii

Enel: 45 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu, fără curent electric, din cauza furtunii
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mai 2013   •   18:07

Un număr de 45 de localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu erau, la ora 17.00, total sau parţial, fără curent electric, numărul localităţilor în această situaţie fiind însă dublu cu o oră înainte, din cauza furtunii, potrivit oficialilor Enel, citaţi de Mediafax.
   
Din cauza furtunii puternice însoţită de rafale de vânt (ce a suflat cu viteză de până la 70 de kilometri pe oră) şi descărcări electrice, în decursul dupa-amiezii au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Muntenia, potrivit unui comunicat al companiei.
   
La ora 17.00, situaţia se prezenta astfel: în judeţul Ilfov au rămas nealimentate parţial 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 24 de localităţi, în judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parţial 11 linii de medie tensiune ce deservesc 19 de localităţi, iar în Bucureşti existau o serie de incidente punctuale, în curs de remediere.
   
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se număra izolatori sparţi si conductori rupţi, copaci şi crengi căzute pe liniile electrice aeriene.
   
La ora actuală sunt mobilizate 32 de echipe Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor care acţionează pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.
   
Se estimeaza că, în cursul zilei de astăzi, alimentarea cu energie electrică va putea fi reluată în toate zonele afectate, mai spun reprezentanţii companiei.

×
Subiecte în articol: Enel rafale de vânt
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close