Antena 3 CNN Actualitate "Energie verde și ieftină în folosul românilor" | Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: "Avem potenţial uriaş"

"Energie verde și ieftină în folosul românilor" | Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: "Avem potenţial uriaş"

Guvernul aprobă, joi, proiectul de lege privind energia eoliană offshore, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern.

"Energie verde și ieftină în folosul românilor" | Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: "Avem potenţial uriaş"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2023   •   11:55

"Aprobăm astăzi și un proiect esențial în domeniul energiei: legea privind energia eoliană offshore ne va ajuta să folosim, pe lângă gazul din Marea Neagră, o altă resursă majoră a țării, în zona litoralului, respectiv vântul. 

Avem potențial uriaș, există investiții de miliarde de euro pregătite, care așteptau acest nou cadru legislativ. 

Acum putem folosi acest potențial pentru a produce energie verde și ieftină în folosul românilor", a anunţat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de guvern.

De asemenea, el spune că tot în ședința de joi, Guvernul alocă un ajutor de stat de 350 de milioane de lei către Complexul Energetic Valea Jiului.

"Tot la capitolul energie alocăm un ajutor de stat de 350 de milioane de lei către Complexul Energetic Valea Jiului. 

Vrem să scoatem treptat din exploatarea capacităților de producție a energiei pe bază de huilă, să fie sustenabilă și să țină cont de interesele economice ale României", a continuat şeful Guvernului.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close