Antena 3 CNN Actualitate Englezii ne învaţă să reamenajăm zona din jurul noului Stadion Naţional

Englezii ne învaţă să reamenajăm zona din jurul noului Stadion Naţional

Englezii ne învaţă să reamenajăm zona din jurul noului Stadion Naţional
Sursa foto: Foto: Video News
13 Mar 2011   •   11:20

Stadionul Naţional este aproape gata. Iar zona din jurul său ar putea fi reamenajată, în urma unui concurs de idei lansat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. Cum? Ei bine, englezii ne invită să aruncăm un ochi la una din cele mai mari şi mai ecologice construcţii din Europa: Parcul Olimpic de la Londra.

 
Stadionul construit pentru Jocurile Olimpice din 2012 este una dintre cele mai moderne şi mai ecologice construcţii de acest gen din lume. De altfel, întreaga zonă a fost reconstruită de la zero.
 
Clădirile din zonă au fost demolate, iar o parte din materiale - refolosite la construcţia stadionului. Sute de mii de tone de pământ au fost curăţate de rezidurile chimice şi refolosite. Peste 400.000 de copaci, arbuşti şi flori au fost plantate apoi în parcul Olimpic.

Acum, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a lansat şi la noi un concurs de idei, inspirat de construcţia Parcului Olimpic. Pana la jumătatea lunii martie, concurenţii trebuie să înscrie proiecte pentru reamenajarea zonei din jurul Stadionului Naţional.
 
Până acum au fost înscrise patruzeci şi două de proiecte. Lucrările vor fi evaluate de o comisie formată din profesori de arhitectură şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
                                                                                                                                        
Câştigătorul va afi anunţat pe şaisprezece martie. Autorul va merge la Londra să viziteze Parcul Olimpic. Iar proiectul câştigător ar putea fi pus în aplicare la Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: stadion concurs constructie Londra
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close