Antena 3 CNN Actualitate Epidemia se extinde. Nou focar de rujeolă, depistat în judeţul Hunedoara

Epidemia se extinde. Nou focar de rujeolă, depistat în judeţul Hunedoara

Epidemia se extinde. Nou focar de rujeolă, depistat în judeţul Hunedoara
22 Sep 2016   •   14:47

Nouă din cele 14 cazuri de rujeolă semnalate în judeţul Hunedoara, începând cu luna iunie a acestui an, au fost înregistrate în comunitatea de romi din municipiul Brad, din cauză că numărul persoanelor vaccinate împotriva bolii este foarte mic, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău. 

'În Brad este un focar care trenează din luna iunie. Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost constatate pe străzile unde locuiesc, cu preponderenţă, persoane de etnie romă, care nu sunt vaccinate împotriva bolii', a afirmat dr.Cecilia Birău. 

Ultimul caz de rujeolă a fost semnalat la sfârşitul săptămânii trecute la o fetiţă de doi ani. Pacienta a fost trimisă la o clinică din Timişoara, după ce medicii au concluzionat că bolnava prezenta şi semne secundare de afectare a sistemului nervos central. 

În ceea ce priveşte măsurile de prevenire a bolii, reprezentanta DSP Hunedoara a precizat că medicii de familie au mers la fiecare familie unde au fost constatate cazuri de rujeolă, dar şi la vecinii acestora, şi au recomandat imunizarea persoanelor care locuiesc în casele de acolo. 'Din păcate, medicii de familie s-au lovit de refuzul acestor persoane', a arătat dr. Cecilia Birău. 

DSP Hunedoara deţine în stoc suficient vaccin împotriva rujeolei, părinţii copiilor trebuind doar să solicite şi să permită imunizarea celor mici în conformitate cu programul stabilit, adică la împlinirea vârstei de un an şi apoi la vârsta de 5-7 ani. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hunedoara rujeola epidemie focar
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close