Antena 3 CNN Actualitate Epidemie de rubeolă în ţară. La Sibiu, s-au înregistrat de 30 de ori mai multe cazuri decât anul trecut

Epidemie de rubeolă în ţară. La Sibiu, s-au înregistrat de 30 de ori mai multe cazuri decât anul trecut

Epidemie de rubeolă în ţară. La Sibiu, s-au înregistrat de 30 de ori mai multe cazuri decât anul trecut
Sursa foto: Foto: xposemedia.ro
de M.Z.    |    20 Apr 2012   •   19:21

Mii de cazuri de rubeolă au fost înregistrate în ultimele săptămâni în România. Doar la Sibiu au fost înregistrate peste 700 de cazuri, de 30 de ori mai multe decât anul trecut.

Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, spun epidemiologii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Trei sferturi dintre bolnavii de rubeolă sunt liceeni, iar cele mai multe cazuri, respectiv 100, s-au înregistrat la Colegiul Economic din municipiu.

Numărul crescut de cazuri înregistrate în ultima perioadă este cauzat de mai mulţi factori, printre care creşterea numărului de cazuri la nivel european, circulaţia persoanelor (între localităţi, regiuni şi ţări), numărul mare de cazuri diagnosticate în judeţele/regiunile limitrofe (începând din ultimul trimestru al anului trecut), dar şi neacceptarea/neprezentarea la vaccinare.  

Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii reiese că, la nivel naţional, există regiuni în care evoluează, încă din trimestrul IV al anului trecut, un val epidemic de rubeolă.


×
Subiecte în articol: rubeola Sibiu tineri liceeni vaccinare
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close