Antena 3 CNN Actualitate Epopeea metroului din Drumul Taberei ia sfârșit. Când va fi pus în funcțiune

Epopeea metroului din Drumul Taberei ia sfârșit. Când va fi pus în funcțiune

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi deschis peste 3 zile. Aseară, au fost semnate ultimele procese verbale, în ciuda problemelor descoperite chiar săptămîna aceasta.

Epopeea metroului din Drumul Taberei ia sfârșit. Când va fi pus în funcțiune
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    12 Sep 2020   •   12:50

"După ani și ani de așteptări epopeea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei ia sfârșit!", anunţă ministerul transporturilor într-un comunicat.

Nu se știe exact când locuitorii din Drumul Taberei vor putea călători cu metroul dar surse spun că pe data de 15 ar putea fi deschis. În acest moment se fac ultimele pregătiri, ultimele lucrări pentru ca Magistrala 5 să fie deschisă.

Ministrul Transporturilor a anunțat că au fost semnate procesele verbale în urma cărora acestă magistrală să fie dată în funcțiune. Până când pe noua linie va circula primul tren cu călători, vor mai trece însă câteva zile, deoarece mai sunt de îndeplinit proceduri administrative, așa cum a anunțat Ministerul Transporturilor.

Când va fi deschisă circulația pe M5

Cel mai probabil circulația va fi deschisă în una din zilele din săptămâna următoare, poate chiar pe data de 15 septembrie. Bucureștenii vor beneficia așadar de Magistrala 5 terminată într-o perioadă de trei ori mai mare decât cea estimată inițial, după  aproape 9 ani de șantier și blocaje.

Magistrala 5 de metrou va avea aproape 7 kilometri lungime și este compusă din 10 stații de metrou și un depou. Valoarea proiectului de metroul drumul Taberei- Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. 

Epopeea metroului din Drumul Taberei ia sfârșit. Când va fi pus în funcțiune

×
Subiecte în articol: metroul drumul taberei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close