Antena 3 CNN Actualitate Eroare îndreptată: Eleva eliminată nedrept de la BAC se pregăteşte să dea examenul în această sesiune

Eroare îndreptată: Eleva eliminată nedrept de la BAC se pregăteşte să dea examenul în această sesiune

Eroare îndreptată: Eleva eliminată nedrept de la BAC se pregăteşte să dea examenul în această sesiune
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   08:22

O parte dintre elevii eliminaţi în urma scandalului din iulie de la liceul Dimitrie Bolintineanu vor da examenul în această sesiune. Este şi cazul Georgetei Catană, care a fost eliminată pe nedrept după ce poliţiştii au găsit asupra ei o pereche de căşti.

Cu sprijinul Antenei 3, fata a obţinut o derogare de la Ministerul Educaţiei şi, astfel, va fi primită în sala de examen.

Georgeta este mai emoţionată şi mai speriată ca în prima sesiune. „E stresul mult mai mare”, explică ea.

Tînăra a fost eliminată din cauză că a uitat în buzunar o pereche de căşti, deşi telefonul îl predase înainte de examen.

„Au găsit asupra mea căştile, nu mă gândeam că o să se întâmple ceva, poliţiştii mi-au spus că dacă o să se dovedească că n-am fost vinovată şi nu le-am folosit în nici un fel, totul o să fie bine”, şi-a amintit Georgeta.

Însă numai bine nu a fost. Fata a pierdut prima sesiune a bacalaureatului şi, odată cu ea, şi şansa de a obţine un loc la Facultatea de Farmacie.

Datorită demersurilor făcute de Antena 3, fata a primit acum o dispensă de la Ministerul Educaţiei prin care poate să se prezinte la BAC.

„S-a făcut oarecum dreptate. Oarecum dreptate pentru că noi deja am pierdut un an, am pierdut timp, bani, pregătire”, spune Mariana Catană, mama tinerei.

Chiar dacă a pierdut primul tren al înscrierilor la facultate, Georgeta speră acum să obţină o medie mare la BAC care să-i asigure un loc la facultatea dorită.

La sesiunea din toamnă a bacalaureatului s-au înscris peste 87.000 de absolvenţi. Mai mult de jumătate dintre ei sunt din promoţia 2012 - 2013.


×
Subiecte în articol: Liceul Dimitrie Bolintineanu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close