Antena 3 CNN Actualitate Eroare judiciară ireparabilă: Procurorii au găsit după 18 ani adevăratul asasin în cazul Ţundrea (VIDEO)

Eroare judiciară ireparabilă: Procurorii au găsit după 18 ani adevăratul asasin în cazul Ţundrea (VIDEO)

Eroare judiciară ireparabilă: Procurorii au găsit după 18 ani adevăratul asasin în cazul Ţundrea (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
10 Aug 2010   •   22:31

În România, ţi se face dreptate post-mortem. După 18 ani, procurorii au descoperit adevăratul asasin în cazul Ţundrea, bărbatul care a fost trimis în judecată pentru un omor pe care nu l-a comis. Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru viol şi crimă. Bărbatul a dat statul român în judecată, însă nu a mai apucat să primească nicio despăgubire pentru că a murit în urmă cu trei ani. Cazul Ţundrea reprezintă una din cele mai grave erori judiciare ale Justiţiei post-decembriste.

Exhumarea cadavrului şi noile teste criminalistice efectuate în cursul unei noi anchete au dovedit că nu Marcel Ţundrea a fost autorul violului şi al omorului de care a fost acuzat. Victima era Mioara Gherasie, o fată de 14 ani din satul gorjean Pojoreni, violată şi apoi ucisă cu cruzime după ce i-au fost introduse pietre în gură. Pe toată durata anchetei Ţundrea şi-a susţinut nevinovăţia.

În nevinovăţia lui Ţundrea a crezut şi tatăl fetei ucise. Mai mult chiar, Ţundrea l-a indicat ca suspect în ancheta din 1992 pe adevăratul autor al asasinatului. Nimeni nu l-a luat în seamă, nici măcar procurorul de caz Ion Diaconescu.

A fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 12 ani. În 2004 a fost eliberat. Condamnat pe nedrept şi părăsit de familie şi cunoscuţi, Ţundrea a dat statul roman în judecată, însă nu a mai apucat să primească nicio despăgubire. A murit în ianuarie 2007, ca urmare a bolilor contactate în puşcărie.

Cazul Ţundrea reprezintă una din cele mai grave erori judiciare ale Justiţiei post-decembriste. Conform legii penale, fapta de omor se prescrie după 15 ani. Iar în aceste condiţii va fi aproape imposibil ca suspectul să mai răspundă penal.



Antena 3


×
Subiecte în articol: dreptate justitie omor eroare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close