Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Alpiniști cu deficiențe de vedere, pe Mont Blanc

Eroul Zilei. Alpiniști cu deficiențe de vedere, pe Mont Blanc

Alex Benchea si Răzvan Nedu, doi sportivi cu deficienţe de vedere, se pregătesc intens pentru o expediție specială pe Mont Blanc, la o altitudine de 4.810 metri. Cei doi fac parte din Lotul Național de Paraclimbing și reprezintă România la competiții naționale și internaționale, aducând nenumărate medalii în ţară.

Eroul Zilei. Alpiniști cu deficiențe de vedere, pe Mont Blanc
16 Iun 2020   •   13:54

 Alex si Razvan si-au făcut deja antrenamentul urcând pe acoperișul României la începutul acestei luni, pe Vârful Moldoveanu, şi nu se opresc aici. Pe lângă provocarea sportivă, cei doi își propun să schimbe destinul copiilor și al adolescenților cu deficiențe de vedere din România.

Răzvan Nedu, capitanul Lotului Național de Paraclimbing, a vorbit la „Eroul Zilei” despre ce l-a împins să ia această decizile. 

„Mont Blac a început ca fiind visul lui Alex, inițial a fost ideea de a urca pe trei vârfuri iar acum pe Mont Blaac vrem să arătăm că suntem o echipă și să dovedim că împreună se poate. Noi dorim să schimbăm mentalitate copiilor și a tinerilor și asta se face prin exemple. De asta urcăm pe Mont Blanc”, a povestit Răzvan. 

Alpiniști cu deficiențe de vedere, pe Mont Blanc

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close