Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Artiștii care luptă într-un mod inedit cu poluarea

Eroul Zilei. Artiștii care luptă într-un mod inedit cu poluarea

România pică testul reciclării în condițiile în care produce în jur de 6 milioane de tone de deşeuri anual. În topul ţărilor Uniunii Europene, doar Bulgaria stă mai prost decât noi la acest capitol. Tocmai de aceea, este extrem de importantă conştientizarea acestui fenomen.

Eroul Zilei. Artiștii care luptă într-un mod inedit cu poluarea
Sursa foto: Antena 3
de Diana Ionescu    |    01 Iul 2020   •   17:00

Deşeurile pot fi transformate chiar şi în opere de artă cu puţină imaginaţie. O demonstrează 50 de artişti români, care au realizat tablouri din doze de aluminiu reciclate, ce vor fi expuse în curând în mai multe locuri din Capitală. Proiectul inedit face parte dintr-un concurs de reciclare creativă lansat încă de acum şase ani.

Adriana Calcan, organizatoarea expoziției, a vorbit la Antena 3 despre proiectul inedit al artiștilor  

„Este o poveste foarte frumoasă. Este un proiect prin care încercăm atragem atenția în privința colectării separate și reciclării deșeurilor. Facem totul într-o manieră distractivă. Ideea acestui program a pornit in 2014, scopul este să nu mai facem risipă, să refolosim deșeruile. Dozele de aluminiu se pot recicla la nesfârșit”, a explicat Adriana.  

Unde vor fi expuse lucrările 

Lucrările vor fi expuse în mai multe cenetre comerciale din Capitală: „Programul se întâmplă simultan în 19 țări din Uniunea Europenă iar în România este un adevărat succes. Lansarea o vom face chiar de Ziua Americii în centrele comerciale din București. Artiștii sunt foarte încântați, vor fi prezenți la lansare iar impactul pe care vrem să îl producem se va propaga de acum înainte. Este important să tragem semnale de alarmă, orice deșeu este o resură valoroasă”, a mai spus organizatoarea expoziției.  

Mod inedit de a lupta cu poluarea

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei poluare artisti
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close