Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Caravane mobile pentru depistarea tuberculozei

Eroul Zilei. Caravane mobile pentru depistarea tuberculozei

Eroul Zilei. Caravane mobile pentru depistarea tuberculozei
Sursa foto: Captură Antena 3
27 Sep 2019   •   12:15

Trei oameni mor în fiecare zi, în țara noastră, din cauza tuberculozei, România fiind statul european cu cel mai mare număr de bolnavi. Peste 25 de mii de oameni sunt tratați anual împotriva microbului care provoacă această boală, însă numărul lor este mult mai mare. Nu vorbim despre o maladie oarecare, ci despre e boală infecțioasă care ucide cei mai mulți oameni la nivel mondial, mai mulți decât ebola, sida și hepatite infecțioase la un loc.

Vine însă o veste bună. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, caravane mobile vor străbate România pentru a depista boala în focare și pentru a ajuta bolnavii să ajungă mai ușor la medic.Pe scurt, nu mai merge bolnavul la spital, ci vine spitalul la bolnav. E vorba despre trei cabinete medicale pe roți, dotate cu aparatura de radiologie și  instrumente moderne de depistare a infecției. Pneumolog Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta a explicat la „Eroul Zilei” importanța acestor caravane. 

„De această caravană este nevoie în România pentru că este extrem de important să facem un pas mai departe. În acest moment incidența tuberculozei este la o valoare destul de mare comparativ cu nivelul pe care îl are Europa. Avem 59 de cazuri la 100.000 de locuitori. Prin urmare România începe cu aceste trei caravane, un program de depistare activă a tuberculozei, un program care se va adresa persoanelor defavorizate”  a spus Beatrice Mahler. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close