Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Cristi Bîrsanu, înger păzitor pentru o tânără

Eroul Zilei. Cristi Bîrsanu, înger păzitor pentru o tânără

O tânără de 23 de ani din judeţul Suceava a scăpat cu viaţă, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 31 de metri.

Eroul Zilei. Cristi Bîrsanu, înger păzitor pentru o tânără
28 Ian 2020   •   12:14

Norocul ei a fost că în acea zi un consătean de-al ei, Cristi Bîrsanu, un pompier foarte curajos, n-a stat pe gânduri şi a acţionat ca un înger păzitor.

Pompierul a aflat detalii despre incident de la colegii săi, care-l sunaseră ca să le spună cu exactitate unde locuieşte victima, pentru că nu voiau să piardă timp preţios căutând gospodăria.

În acel moment, Cristi îşi aducea copilul de la şcoală. A lăsat tot şi a plecat în locul cu pricina. Acolo s-a întâlnit cu câţiva săteni care, între timp, pregătiseră o funie şi o bucată de lemn ca să coboare în fântână după victimă. Salvatorul a ajuns la victimă şi a reuşit să o scoată la suprafaţă, riscându-şi propria viaţă.

„Nu a fost greu de intrat în fântână. La locul intervenției erau deja patru consăteni care erau pregătiți cu o bucată de riglă și cu o frânghie destul de serioasă. Am întrebat dacă victima este în viață. Mi-au spus inițial că este o fetiță. Colegii mei mi-au dat telefon de pe drum, m-au întrebat dacă știu unde stă apelanta, am zis că știu”, a povestit Cristi Bîrsanu la Antena 3.  

„Nu am stat pe gânduri și nici nu am așteptat, am mers idrect la locul intervenției, am legat frânghia de riglă și am rugat consătenii să-mi dea drumul în fântână. Auzeam victima cum țipă după ajutor. La 5-6 metri am constatat că era vorba de o fată adultă. M-a recunoscut fata cu toate că era vizibil afectată. Era hipotermică și în pragul unui atac de panică. Am liniștit-o și i-am spus că ne vor scoate colegii”, ne-a spus pompierul. 

Cristi Bîrsanu, înger păzitor pentru o tânără

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close