Antena 3 CNN Actualitate Eroul zilei. O femeie a înfiinţat Adăpostul pentru animale "Măriuţa", inspirată de un pui de pitbull cu coloana ruptă

Eroul zilei. O femeie a înfiinţat Adăpostul pentru animale "Măriuţa", inspirată de un pui de pitbull cu coloana ruptă

Eroul zilei de vineri este Daniela Popovici, o femeie din Dolj, care a folosit banii câştigaţi în străinătate pentru a infiinţa o asociaţie de protecţie a animalelor care se apropie, în prezent, de 1.000 de "locatari".

Eroul zilei. O femeie a înfiinţat Adăpostul pentru animale "Măriuţa", inspirată de un pui de pitbull cu coloana ruptă
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2021   •   12:43

Peste 100 de cai, 600 de câini, 100 de pisici şi 30 de oi şi capre se numără printre animalele care primesc adăpost, hrană şi îngrijire la "Măriuţa".

Numele adăpostului vine de la un pui de pitbull găsit în urmă cu cinci ani în cimitir: avea nouă zile, coloana şi membrele posterioare fracturate şi, practic, zero şanse de supravieţuire dacă nu era găsit de Daniela Popovici.

Pentru că a fost salvat în ziua de Sfânta Maria, a fost numit "Măriuţa".

Puiul de pitbull a crescut între timp: trăieşte cu pamperşi, din cauza mutilării din primele zile de naştere dar, altfel, este o căţeluşă fericită şi răsfăţată.

Acest exemplu de triumf al vieţii peste cele mai dure piedici a determinat-o pe Daniela să dea numele "Măriuţa" întregului adăpost.

"Măriuţa" pregăteşte o campanie de adopţii responsabile pentru iubitorii de animale

Ideea înfiinţării asociaţiei i-a venit însă cu altă ocazie: a văzut un cal bătut pe stradă iar poliţiştii la care s-a dus să depună plângere i-au spus că are mai multe şanse să facă ceva în calitate de persoană juridică.

La Măriuţa activează 10 persoane ce au grijă de locatarii care vor depăşi, în curând, pragul de 1.000 de suflete. Ei se ocupă de hrana, igiena şi îngrijirea lor.

Sunt aici animale din toată ţara, pentru că Daniela Popovici este genul de om care se duce sute de kilometri cu maşina personală dacă trebuie să salveze o vietate.

"Am animale din toată ţara: căţei, căluţi, măgăruşi. Chiar azi trebuie să plec în Olt, să iau un măgăruş de la nişte nişte bătrâni care nu se mai pot ocupa de el", a spus ea la Antena 3.

La "Măriuţa", ajutorul este binevenit: doar hrana cailor costă aproximativ 1.500 de lei pe zi. Asta, cu atât mai mult cu cât adăpostul este departe de oraşele mari, ceea ce limitează posibilitatea de a organiza colecte.

Asociaţia va începe în curând o campanie de adopţii responsabile, iar cei interesaţi pot consulta pagina de Facebook sau site-ul asociaţiei.

×
Subiecte în articol: Măriuţa Eroul Zilei
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close