Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Asociația Dincolo de Autism, poveștile copiilor eroi

Eroul Zilei. Asociația Dincolo de Autism, poveștile copiilor eroi

Se spune că o poza valorează cât o mie de cuvinte. Dar v-ați întrebat vreodată cât valorează o mie de cuvinte nerostite? Sau o mie de zambete pierdute?Sunt întrebări pe care și le pun zi de zi părinții copiilor diagnosticați cu autism.

Eroul Zilei. Asociația Dincolo de Autism, poveștile copiilor eroi
Sursa foto: Captură Antena 3
30 Ian 2020   •   12:31

E un cuvânt care dă fiori reci viitorilor părinți, însă realitatea cruntă trebuie înfruntată pentru a le asigura micuților șansă la o viață normală. Asociația Dincolo de Autism și-a propus să transforme în eroi toți copiii diagnosticați cu această afecțiune. 

Din 2016, copiii cu povești speciale, pentru care destinul a ridicat un zid invizibil între lumea lor și lumea noastră, beneficiază de terapie, iar rezultatele nu întârzie să apară, spre bucuria tuturor. 

„Copilul meu era un copil vesel, nu se încadra în tiparele autismului. Avea contactul vizual iar mergând la medici s-a dat vina pe alăptare, că e dependent sau mi s-a spus că am eu pretenții prea mari. Refuzândumi-se un diagnostic și o terapie, am lucrat mult cu el . Așa este în cazul copiilor cu autism. La 3 ani copilul meu citea, și mi s-a spus că am un mic geniu”, a povestit fondatoare asociației, Manuela Vlad. 

Dincolo de Autism, poveștile copiilor eroi

×
Subiecte în articol: dincolo de autism Eroul Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close