Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Nicoleta Cărpineanu, femeia care a plantat 15.000 de copaci în România

Eroul Zilei. Nicoleta Cărpineanu, femeia care a plantat 15.000 de copaci în România

Nicoleta Cărpineanu, o româncă plecată în Anglia, în urmă cu 21 de ani, a reușit ce n-au reușit mulți alții rămași în țară: a plantat 15.000 de copaci în Munții Făgăraș.

Eroul Zilei. Nicoleta Cărpineanu, femeia care a plantat 15.000 de copaci în România
31 Ian 2020   •   12:05

Nu este la prima acţiune de acest fel, Nico de Transilvania fiind implicată de multă vreme în proiecte de ecologie.

În primăvara anului trecut, a reuşit să strângă fonduri din vânzarea ultimului său album, "Be One" şi să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei.

Pentru acţiunea din toamna, una de o anvergură mult mai mare, a beneficiat de o campanie de strângere de fonduri pornită in Marea Britanie.

„Întodeuna am lucrat la proiecte legate de muncă socială, am lucrat la un orfelinat ca voluntar în România și așa am reușit să cunosc oameni care lucrau în charity aici în Anglia. M-au invitat să continui să strâng fonduri pntru acest orfelinat din Zalău.

Așa am reușit să ajung în Anglia în 1998, am și rămas aici. Apoi am continuat în India șase luni unde am mi-am luat diploma de profesoară de yoga. Am vrut să mă întorc în țară dar mi-am dat seama că pot să ajut mai mult România din Anglia, lucru care chiar a devenit realitate după 20 de ani în Anglia”, a povestit Nicoleta pentru Antena 3. 

Nicoleta Cărpineanu, femeia care a plantat 15.000 de copaci în România

×
Subiecte în articol: nicoleta carpineanu Eroul Zilei
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close