Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Paul-Tiberiu Iordache, adolescentul curtat de 6 universități franceze

Eroul Zilei. Paul-Tiberiu Iordache, adolescentul curtat de 6 universități franceze

Un adolescent din Voluntari, multiplu campion mondial și european la karate, a reușit o performanță incredibilă și în educație. Paul-Tiberiu Iordache, elev de patru ani la profilul matermatică-informatică bilingv, a fost acceptat la șase universități din Franța, care i-au oferit nouă propuneri de licență.

Eroul Zilei. Paul-Tiberiu Iordache, adolescentul curtat de 6 universități franceze
de Diana Ionescu    |    19 Iun 2020   •   15:03

Tiberiu a ales însă Universitatea Sorbona, noul său drum fiind în domeniul științific. Profilul ales este matematică-informatică-fizică-inginerie și va fi, cu siguranță, o adevarată provocare.

Vestea și mai buna este că Tiberiu nu va abandona cariera sportivă, ultimul titlu obținut fiind cel de dublu campion mondial la campionatul din Cehia. 

„Am început să aplic la facultate prin cadrul unei platforme, a fost un proces destul de complicat a durat în jur de 3 luni și a trebuit să trimitem scrisori de recomandare, motivaționale precum și voluntariate, concursuri și competițiile sportive”, a povestit Tiberiu.

„A fost un rezultat foarte neșteptat pentru mine, la Sorbona au fost 13,000 de de aplicanți și un procent de 3% de accept pentru elevii străini. Am emoții legate de BAC, îl condier examenul maturității”, a mai precizat adolescentul la „Eroul Zilei”.  

Paul-Tiberiu Iordache, adolescentul curtat de 6 universități franceze

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close