Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. O supă caldă pe zi, un program pentru cei nevoiași

Eroul Zilei. O supă caldă pe zi, un program pentru cei nevoiași

O supă caldă pe zi - este programul prin care oricine poate primi o masă caldă dacă trece printr-o perioadă grea si are nevoie de ajutor. "Supa comunitară" este proiectul inițiat toamna trecută în Capitală de Directia de Asistentă Socială a Municipiului București.  O persoană care se află într-o situatie de dificultate medicală, socială sau economică poate primi în fiecare zi o supă sau o ciorbă pentru ea și pentru ceilalți membri ai familiei.

Eroul Zilei. O supă caldă pe zi, un program pentru cei nevoiași
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   14:36

Cum puteți beneficia de supa comunitară și cum îi puteți orienta spre această facilitate pe cei care au nevoie, a explicat Iuliana Cristea, director de coordonare în domeniul asistenței sociale la Directia de Asistență Socială a Municipiului București.

Proiectul  început din starea de urgență, când peste 150.000 de porții de mâncare au fost distribuite persoanelor aflate în nevoie și care nici nu puteau ieși din case. Prima locație a "Supei comunitare" a fost deschisă în septembrie, în sectorul 5 din București. În funcție de donațiile primite, în unele zile meniul se poate suplimenta, alături de supă mai fiind oferit un fel de mâncare, a explicat Iuliana Cristea, în direct la Antena3. 

Cine beneficiază de programul "Supa comunitară" și cum se fac înscrierile 

Pentru a beneficia de acest program este necesară doar completarea unei fișe la locația unde se distribuie mâncarea, organizatorii încercând să elimine orice procedură birocratică inutilă. Chiar și cei lipsiți de acte de identitate pot beneficia de facilitățile programului "Supa comunitară".  

Orice persoană vulnerabilă aflată în nevoie - persoane care sunt în șomaj, familii monoparentale, refugiați, imigranți, studenți cu situații precare, oameni fără adăpost - toți cei care nu au posibilitatea să îți asigure o masă caldă pe zi, sunt beneficiari ai acestui program social. 


 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei București Ana Iorga
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close