Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Școala din sectorul 4 care i-a uimit pe americani

Eroul Zilei. Școala din sectorul 4 care i-a uimit pe americani

O fotografie cu Şcoala Gimnazială nr. 194 din Bucureşti a apărut la "Cele mai bune imagini ale săptămânii" în prestigiosul Washington Post.

Eroul Zilei. Școala din sectorul 4 care i-a uimit pe americani
Sursa foto: Antena 3
05 Iun 2020   •   12:10

Imaginea selectată de Washington Post a fost realizată de fotoreporterul Andreea Alexandru pe 25 mai, a fost difuzată de Mediafax şi preluată apoi de Associated Press.

Școala din sectorul 4 al Capitalei iese în evidență prin pictura uriașă de pe ziduri, care ilustrează un astronaut în spațiu, alături de mai multe planete, dar și două icoane.

Fotografia a fost realizată în ziua în care Primăria Sectorului 4 prezenta măsurile luate de autorităţi pentru protecţia elevilor și a cadrelor didactice, în vederea susţinerii examenelor naţionale din acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.

Primarul Daniel Băluţă a vorbit la Antena 3 despre fotografia care a făcut înconjurul lumii. 

„Este un moment spectaculos pentru copii de acolo. Toată acestă dorință de a face școlile mai frumoase a condus la astfel de decizii. Nu este singura școală pictată, ne-am dorit să facem un climat deeosebit. Pentru acestă școală a fost selectată acestă pictură. Nici mie nu mi-a venit să cred că lucrurile vor ieși așa frumos. Realizarea a durat în jur de 3 luni de zile, lucrările desfășurându-se concomitent cu lucrări a creșterii gradului de siguranță. Astăzi școala 194, ca și alte 20 de unități din sec 4 au autorizație la incendiu”, a povestit Daniel Băluță. 

„Dorința pe care o avem e ca fiecare unitate din sectorul 4 să aibă propria identitate, propria poveste. Dorim să îi facem pe copii să iubească școala. Nu numai ce învață dar inclusiv clădirea. Am reușit împreună cu colegii și profesorii de acolo să facem acest lucru”, a mai spus primarul.

Școala din sectorul 4 care i-a uimit pe americani

×
Subiecte în articol: sectorul 4 şcoală Eroul Zilei
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close