Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Valentin Perduș, medicul cu o poveste uluitoare de viață

Eroul Zilei. Valentin Perduș, medicul cu o poveste uluitoare de viață

Viitorul copiilor crescuţi în orfelinate este întotdeauna pus sub semnul întrebării.

Eroul Zilei. Valentin Perduș, medicul cu o poveste uluitoare de viață
17 Ian 2020   •   12:13

Traumele şi suferinţele crunte din copilărie îşi spun cuvântul, iar viaţa îi ia prin surprindere la 18 ani când se trezesc cu bagajele în faţa centrelor de plasament. Valentin Perduş ne oferă însă o lecţie de viaţă.

Abandonat de mama lui pe linia de cale ferata când era doar un bebeluş, crescut de straini, a refuzat un astfel de destin. Deşi absolvise doar o şcoală gimnazială când a fost dat afară din centru, s-a luptat să îşi îndeplinească visul de a deveni medic.

La 37 de ani, după mari eforturi financiare, Valentin a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie şi este la un pas de a deveni salvator de vieţi. 

„Am aflat că am fost abandonat pe calea ferată. Asta poate că Dumnezeu așa a vrut, să fiu salvat de acești oameni deosebiți la care am ajuns. Am ajuns la creșa din Sinaia apoi la Bușteni. 

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că El mi-a purtat de grijă și am putut face față tuturor provocărilor. Mă gândesc dar la un singur lucru, noi ne-am autoeducat. M-a ajutat credința, fără Dumnezeu noi nu putem face niciun pas înainte. 

Îmi doream foarte mult să fac liceul dar la 18 ani am fost aruncați în stradă, doar cu o diplomă de gimnaziu”, a povestit Valentin pentru Antena 3. 

Valentin Perduș, medicul cu o poveste uluitoare de viață

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close