Antena 3 CNN Actualitate Înşelăciunile prin metoda "şmen", din nou în vogă în România. Escrocii fură bani aflaţi la vedere

Înşelăciunile prin metoda "şmen", din nou în vogă în România. Escrocii fură bani aflaţi la vedere

Un escroc specializat în cea mai veche înşelătorie, în vogă în România în perioada valutiştilor de stradă, reuşeşte să scape fără închisoare.

Înşelăciunile prin metoda "şmen", din nou în vogă în România. Escrocii fură bani aflaţi la vedere
Sursa foto: Pixabay.com/skitterphoto
de Silvia Preda    |    03 Aug 2022   •   22:36

Omul are dosare penale pentru înşelăciune în mai multe oraşe, dar scapă de închisoare, profitând de clemenţa instanţelor şi de o portiţă a Codului Penal, scrie adevarul.ro.

Victimele perfecte sunt vânzătoarele din magazinele de cartier. Omul cere vânzătoarei să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei în bancnote cu o valoare cât mai mică, de 5, 10 sau 50 de lei. Când vânzătoarea îi întinde banii, bărbatul se răzgândeşte şi cere să i se schimbe banii cu alt tip de bancnote, de valoare mai mare sau mai mică, de la caz la caz.

Fură o sută de euro într-un minut

În toată această agitaţie, bărbatul sustrage o parte din bancnote şi le introduce în buzunar, apoi îi cere înapoi vânzătoarei bancnota de 500 de lei spunând că s-a răzgândit şi nu mai vrea să schimbe banii.

Costel Dudău a înşelat vânzători din Motru, Popeşti Leordeni, Târgu Jiu, Urziceni, Aleşd, Buşteni şi nu numai. Deşi poliţiştii îl reţineau pentru 24 de ore, instanţele de drepturi şi libertăţi îl plasau în control judiciar aproape de fiecare dată.

Dacă nu este ”salvat” de instanţă, bărbatul apelează la mediere şi se împacă cu victimele sale.

×
Subiecte în articol: Costel Dudău furt escroc
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close