Antena 3 CNN Actualitate Două femei au împrumutat 1,7 milioane de lei de la C.A.R. după ce au falsificat 250 de adeverințe de salariat, în Argeș

Două femei au împrumutat 1,7 milioane de lei de la C.A.R. după ce au falsificat 250 de adeverințe de salariat, în Argeș

Două femei din Mioveni, Argeș, au împrumutat 1,7 milioane de lei de la o Casă de Ajutor Reciproc (C.A.R.), după ce au falsificat aproape 250 de adeverințe de salariat, pe numele mai multor persoane.

Două femei au împrumutat 1,7 milioane de lei de la C.A.R. după ce au falsificat 250 de adeverințe de salariat, în Argeș
Sursa foto: IPJ Argeș
de Andreea Ştefan    |    Mariana Zaharia    |    09 Dec 2021   •   10:45

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează nouă percheziții, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane, bănuite de fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Pitești și Mioveni, ar fi întocmit, în fals, și folosit 249 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați în cadrul a cinci firme din municipiul Pitești, obținând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. 

Prejudiciul cauzat este de 1,7 milioane de lei.

16 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

La acțiune participă aproape 50 de polițiști specializați în investigarea și combaterea infracționalității economice, criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

×
Subiecte în articol: C.A.R. Argeş
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close