Antena 3 CNN Actualitate Este cel mai mic sat din România, nu are semnal la telefon și nici curent electric. Locul ideal pentru o vacanță relaxantă

Este cel mai mic sat din România, nu are semnal la telefon și nici curent electric. Locul ideal pentru o vacanță relaxantă

Este cel mai mic sat din România, nu are semnal la telefon și nici curent electric. Locul ideal pentru o vacanță relaxantă
24 Dec 2016   •   15:55

Zonele fara curent electric sau semnal la telefon sunt ideale pentru o vacanta relaxanta, departe de agitatia cotidiana, scriu stirileprotv.ro.

Un asemenea loc se afla in apropiere de Vama Buzaului, la poalele muntilor Ciucas. Fara sa va sune telefonul, va puteti plimba prin paduri salbatice, pe care civilizatia inca nu le-a distrus.

Iarna, pe drumul care pleaca de la Vama Buzaului spre valea Dalghiului, se aventureaza doar cei care au masini puternice, pentru ca in zona nu ajung utilaje care sa curete zapada. Curajosii sunt insa rasplatiti de peisaje unde civilizatia aproape ca lipseste.

Una dintre atractiile zonei poate fi si satul Dalghiu, probabil cea mai mica localitate din Romania. Are o singura casa si aia nelocuita, insa este marcata regulamentar, cu un indicator la intrare si altul la iesire. Pentru cei care isi doresc confortul unui sejur, exista si cateva pensiuni.

Putini s-au incumetat sa investeasca in turism, fara curent electric sau semnal la telefon. Cel mai cautat loc de cazare este un canton silvic renovat.

Cabana poate fi inchiriata cu 500 de lei pe zi, plus motorina pentru generatorul de curent. Iar clientii trebuie sa-si faca singuri focul si mancarea. Si sa fie atenti cand se plimba prin padurile din jur, pentru ca zona este taramul ursilor.

Este bine sa va faceti provizii inainte sa plecati in salbaticie. Nu va ganditi insa la vreun supermarket. Zona este celebra pentru preparatele traditionale si exista destule carmangerii in apropiere, de unde puteti cumpara afumaturi facute ca pe vremea bunicilor.

Cascada Urlatoarea este o oprire obligatorie pentru oricine ajunga in zona. Cele 7 izvoare se desfasoara pe versantul muntelui ca un voal si ofera un spectacol inedit in orice anotimp.

Desi este o zona ascunsa, Valea Dalghiului este tot mai populara, asa ca putinele locuri de cazare se ocupa foarte repede. Insa iernile sunt lungi asa ca mai aveti ocazia si in lunile urmatoare sa va bucurati de peisajele feerice.

×
Subiecte în articol: vacanţă relaxare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close