Antena 3 CNN Actualitate Este oficial. Câți copii s-au infectat cu Sars-CoV-2 de la începutul școlii

Este oficial. Câți copii s-au infectat cu Sars-CoV-2 de la începutul școlii

Au trecut deja două săptămâni de când cei mici s-au întors pe băncile școlilor, respectând, bineînțeles, toate măsurile de protecție și distanțare socială impuse prin lege. Medicii trag însă un semnal de alarmă cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri.

Este oficial. Câți copii s-au infectat cu Sars-CoV-2 de la începutul școlii
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    27 Sep 2020   •   17:45

Potrivit datelor oficiale, începând din data de 14 septembrie,  1325 de copii s-au infectat cu Sars-CoV-2, informează Mediafax.

Mai mult decât atât, cel mai mare număr de cazuri zilnice a fost înregistrat pe data de 24 septembrie, la 10 zile de la începerea școlii. La acel moment, nu mai puțin de 141 de persoane au fost înregistrate ca fiind infectate în categoria de vârstă 0-19 ani. 

Ministrul Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: "Evaluăm prima lună dificilă"

În acest moment, evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate - restaurante deschise, teatre, cinematografe, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii, alegerile pe care le avem astăzi", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, duminică, la Huşi.

Ministrul Sănătăţii: Săptămâna viitoare vedem daca rămânem la 1.500 de cazuri zilnice sau urcăm spre 2.000

Potrivit şefului de la Sănătate, săptămâna viitoare se va face o evaluare a cazurilor după deschiderea noului an şcolar şi vom vedea dacă rămânem în jurul celor 1.500 de cazuri noi zilnic sau urcăm spre 2.000.

"Evaluarea începerii de şcoală o putem face spre sfârşitul săptămânii vitoare şi atunci vom vedea şi barometrul care ne spune dacă rămânem la acel platou, în jurul a 1.500 de cazuri sau vom merge spre 2.000. Depinde doar de noi să respectăm nişte reguli", a spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: coronavirus copii şcoală
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close