Antena 3 Actualitate Este oficial! Cum se vor desfășura cursurile la nivel național? 238 de școli din țară în scenariul 3

Este oficial! Cum se vor desfășura cursurile la nivel național? 238 de școli din țară în scenariul 3

de Laura Dinu    |    11 Sep 2020   •   16:10
Este oficial! Cum se vor desfășura cursurile la nivel național? 238 de școli din țară în scenariul 3
Sursa foto: hepta

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat, vineri, scenariile aprobate, la nivel național, pentru începerea școlii. În 238 de unități de învățământ se va aplica scenariul 3, cu activități exclusiv online, iar în 7 unități vor fi scenarii mixte.

În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, Comitetele județene /al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) au emis hotărârile privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabile pentru începutul de an școlar 2020-2021.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, 12.610 unități de învățământ sunt incluse în scenariul 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 4.892 de unități de învățământ au fost încadrate în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

238 de școli în scenariul 3

În 238 de unități de învățământ se va aplica scenariul 3, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

De asemenea, 7 unități de învățământ au fost incluse în scenarii mixte (S2+S3).

Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unități se află în curs de reabilitare și altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învățarea online”, se arată în comunicat.

„Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se mai arată în comunicatul MEC.

Sursa: Medifax

×
Subiecte în articol: şcoală cursuri

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close