Antena 3 CNN Actualitate Este PRĂPAD în zeci de localităţi din cauza inundaţiilor. Apele au acoperit FÂNTÂNILE, iar oamenii nu mai au apă potabilă

Este PRĂPAD în zeci de localităţi din cauza inundaţiilor. Apele au acoperit FÂNTÂNILE, iar oamenii nu mai au apă potabilă

Este PRĂPAD în zeci de localităţi din cauza inundaţiilor. Apele au acoperit FÂNTÂNILE, iar oamenii nu mai au apă potabilă
de O.P.    |    10 Dec 2014   •   05:32

Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe judeţe. Într-o localitate din Dâmboviţa, oamenii nu mai pot folosi apa după ce fântânile au fost inundate iar apa nu mai este potabilă.

În Teleorman şi Gorj sute de case au fost inundate, iar oamenii şi-au construit singuri diguri pentru a-şi salva bunurile din gospodării. Ploile pun probleme şi în judeţul Ilfov. În comuna Pantelimon, de lângă Capitală, unele drumuri sunt complet acoperite de ape.

Codul galben de ploi şi ninsori pentru aproape toată ţara este valabil până astăzi la ora 10.00 în timp ce codul portocaliu de inundaţii va expira abia mâine la ora 14.00.

La Răscăeţi, în judeţul Dîmboviţa zeci de de curţi s-au umplut de apă, iar oamenii au făcut tot posibilul pentru a-şi salva măcar animalele.

Pentru ca apa să nu inunde tot satul, autoritaţile au încercat o soluţie de moment: să cureţe un canal colector din zonă.

În localitatea gorjeană Drăguteşti ploile căzute în ultimele zile au umplut şanţurile de pe drumul principal, iar apa s-a revărsat în mai multe gospodării. Oamenii s-au revoltat, mai ales ca in zona lucrează si o firma la reabilitarea unui drum naţional.
      
Şi în comuna Peretu din Teleorman zeci de gospodării au fost inundate, iar oamenii s-au văzut nevoiţi să se lupte singuri cu apele.

Autorităţile au adus câteva motopompe pentru a încerca să scoată apa din gospodării. Din păcate, veştile meteorologilor nu sunt bune, iar ploile nu se vor opri curând. Codul galben de ploi rămâne în vigoare până miercuri la ora 10.

×
Subiecte în articol: inundatii cod galben de ploi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close