Antena 3 CNN Actualitate Este sau nu legal să fii întrebat dacă votezi și pentru referendumul convocat de Klaus Iohannis?

Este sau nu legal să fii întrebat dacă votezi și pentru referendumul convocat de Klaus Iohannis?

Este sau nu legal să fii întrebat dacă votezi și pentru referendumul convocat de Klaus Iohannis?
26 Mai 2019   •   14:44

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a făcut duminică, într-o conferință de presă, câteva precizări legate de vot.

Citește și: Care sunt, de fapt, întrebările de la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis

"Decizia nr. 72 a BEC, la Art.1, lit. B precizează că operatorul de calculator va scana actul de identitate sau va introduce în sistem datele personale ale alegătorului în cazul în care nu se poate folosi scanarea, pentru a verifica dacă cetățeanul îți poate exercita dreptul de vot.

REFERENDUM 2019. Dacă aplicația nu semnalează niciun impediment de exercitare a dreptului de vot sau nu indică necesitatea dirijării alegătorului la o altă secție de votare, operatorul va aduce la cunoștință alegătorului faptul că aplicația înregistrează prezența la vot separat pentru fiecare scrutin în parte și că acesta poate opta pentru a-și exercita dreptul la vot atât la alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național sau doar pentru unul dintre aceste scrutine", a precizat Marian Muhuleț.

 

 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close