"Este unul dintre cele mai grave incidente, a fost aproape de coliziune!" Ce a văzut pilotul unui avion la peste 3.000 de metri altitudine

de D.G.    |    10 Dec 2016   •   16:21
"Este unul dintre cele mai grave incidente, a fost aproape de coliziune!" Ce a văzut pilotul unui avion la peste 3.000 de metri altitudine foto: pixabay.com

O drona s-a apropiat la doar 20 de metri de un avion Airbus A320, ceea ce a facut pilotul avionului sa strige: "Atentie!" in cabina. Din fericire, nu a avut loc coliziunea, drona zburand in alta direct. Incidentul a avut loc la o altitudine de 3.300 de metri, scrie yoda.ro.

UK Airprox Board (UKAB) a avertizat ca mai multi proprietari de drone "incalca regulamentul si bunul simt din dorinta de a obtine imagini si mai spectaculoase". UKAB a inregistrat 59 de incidente ce implicau drone anul acesta, insa cel cu avionul Airbus A320 este unul dintre cele mai grave, scrie BBC.

Operatorul dronei nu a putut fi identificat de catre Politie. Alte 2 incidente similare sunt investigate de carte UKAB. Intr-o tentativa de a evita zborul inadecvat al dronelor, Autoritatea Civila de Aviatei a lansat un site ce promoveaza "Codul Dronei", un regulament pentru proprietarii de drone. In acesta proprietarilor li se transmite sa nu ridice drona la o altitudine de peste 120 de metri.

Parteneri
x close