Antena 3 CNN Actualitate Este vremea gripei. Medicii dau sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii

Este vremea gripei. Medicii dau sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii

Este vremea gripei. Medicii dau sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii
Sursa foto: Gripa
16 Ian 2009   •   09:08

Numărul cazurilor de gripă creşte de la o zi la alta şi este de aşteptat ca acest lucru sa continue. Medicii spun că luna viitoare se va atinge vârful în ceea ce priveşte numărul de viroze din acest an.
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj abia fac faţă numărului mare de pacienţi care vin zilnic la consult.
Specialiştii avertizează să nu ne lăsăm păcăliţi de vremea mai blândă, care poate încuraja apariţia gripei.
Dacă în ultimele două zile, vremea dădea semne că s-ar încălzi, vineri revin ploile, lapoviţa şi ninsoarea. În Transilvania va ninge pe arii extinse, mai ales în această seară şi la noapte. De altfel, pe fondul schimbărilor de temperatură şi numărul răcelilor uşoare s-a dublat, comparativ cu începutul sezonului.
Medicii se aşteaptă ca în luna februarie să se înregistreze cel mai mare număr de viroze din acest an. Cu toate astea, ei speră ca gripa să poată fi ţinută sub control.
Pericolul răspândirii bolii este cu atât mai mare cu cât bolnavii părăsesc, uneori, saloanele. Aceştia intră apoi în contact cu persoane sănătoase pe care le pot îmbolnăvi.
Doctorii le recomandă celor care suferă de afecţiunile de sezon să se îngrijească cu atenţie şi să evite locurile aglomerate pentru a nu îi îmbolnăvi şi pe cei din jurul lor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa ingrijire
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close