Antena 3 CNN Actualitate Detalii noi despre etapa a doua de vaccinare. A patra tranșă de vaccin a ajuns în România

Detalii noi despre etapa a doua de vaccinare. A patra tranșă de vaccin a ajuns în România

România a primit, în urmă cu scurt timp, vaccinul anti-Covid de la Moderna. Centrele de vaccinare pentru etapa a doua vor fi verificate urmând ca de vineri sa înceapă imunizarea bolnavilor cronici și a românilor peste 65 de ani. Vaccinarea se face atât cu doze de la Pfizer, cât şi de la Moderna. Pentru cei care nu pot merge la centrele de imunizare, vor exista unităţi mobile.

Detalii noi despre etapa a doua de vaccinare. A patra tranșă de vaccin a ajuns în România
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    11 Ian 2021   •   11:20

Testele de vaccinare ar trebuie să existe în toată țara, iar cei care nu se pot deplasa se vor vaccina prin intermediul caravanelor mobile. 

Primii care vor fi vaccinați în etapa a doua vor fi cei din centrele rezidențiale, care vor fi programați prin Direcțiile de Sănătate Publică, prin intermediul administratorilor centrelor. 

Tot săptămâna aceasta, începând cu data de 15 ianuarie, va fi gata și modulul de programare pentru cei care au peste 65 de ani, dar și pentru bolnavii cronici. Aceștia se pot programa fie singuri, prin intermediul platformei care urmează a fi simplificată, fie prin medicii de familie, prin aparținători sau prin call center-ul Direcțiilor de Sănătate Publică. 

În Capitală, vor fi 50 de centre de vaccinare, cel mai mare fiind cel de la Romexpo. 

A patra tranșă de vaccin a ajuns în România

”Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:
- Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Brașov, DSP Caraș-Severin, DSP Călărași, DSP Constanța, DSP Covasna, DSP Dâmbovița, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iași, DSP Ilfov, DSP Maramureș, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat”, este anunțul postat pe paginia oficială RO Vaccinare. 

A patra tranșă de vaccin, 150.150 doze, distribuită în țară Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de...

Publicată de RO Vaccinare pe Luni, 11 ianuarie 2021

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
1.000 de lei de la stat, în august. Cine poate primi banii
x close