x close

Etichetele produselor electrocasnice şi electronice, "decodificate" din ianuarie 2012

de M.Z.    |    10 Oct 2011   •   21:28
Etichetele produselor electrocasnice şi electronice, "decodificate" din ianuarie 2012 418 Foto: Videonews

Desenele vor înlocui literele. Informaţiile scrise mărunt şi greu de citit de pe etichetele obiectelor electrocasnice şi electronice vor fi înlocuite cu pictograme. Astfel, frigiderele, maşinile de spălat sau televizoarele vor avea, din ianuarie, imagini cu date despre consumul de curent şi apă, volum şi capacitate sau nivelul de zgomot.

O etichetă care acum arată aşa - A, 0,85, 1400 şi 77, de la anul va fi tradusă astfel: A va fi eficienţa energetică, 0,85 - consumul de energie, 1.400 - rotaţiile pe minut la stoarecere, iar 77 - zgomotul, decibelii produşi de maşina de spălat. 

Frigiderele care au spaţiu dedicat pentru băuturi, vor avea pe noile etichete însemne distincte prin care vom şti câte sticle putem ţine la rece. 

Pe eticheta televizoarelor, trebuie trecută, la vedere, dimensiunea ecranului atât în inchi, cât şi în centimetri. Pe lângă pictograme, pe etichetele noi vor fi trecute trei clase de eficienţă energetică, de la A+ la A+++. Ultima arată că produsul este cel mai eficient din punct de vedere energetic.

Noile etichete vor apărea pe toate produsele fabricate după data de 30 noiembrie şi vor fi afişate obligatoriu, din ianuarie 2012.

 
 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

electrocasnice electronice zgomot
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati